crianza Zobrazit větší

ENATE Crianza

Nový produkt

Odrůda hroznů 70% Tempranillo a 30% Cabernet Sauvignon. Třešňově červená barva, velmi plná. Aroma je intensivní a komplexní s bylinkovým nádechem na pozadí zralého červeného ovoce a kouře. Tříslovina tohoto vína je velmi vyrovnaná. Na patře chutná hustě a kulatě s extrémně dlouhým ale jemným dozněním.

Více informací

19 ks

350,00 Kč s DPH

Více informací

ETIKETA Design pro ENATE Víctor Mira ODRŮDA HROZNŮ 70% Tempranillo a 30% Cabernet Sauvignon. VINIFIKACE Zdravé a v optimálním stupni zralosti ručně sesbírané hrozny jsou zbaveny stopek. Vinné mošty z každé variace kvasí zvlášť při teplotě 28ºC v nádobách z nerezové oceli. Po maloláctické fermentaci je víno uloženo v barikových sudech z francouzského (cabernet sauvignon) a amerického (tempranillo) dubu, po dobu 9 měsíců. LÁHVOVÁNÍ Leden 2005 DEGUSTACE Třešňově červená barva, velmi plná. Aroma je intensivní a komplexní s bylinkovým nádechem na pozadí zralého červeného ovoce a kouře. Tříslovina tohoto vína je velmi vyrovnaná. Na patře chutná hustě a kulatě s extrémně dlouhým ale jemným dozněním. NÁZOR VÝROBCE Víno se chlubí tradičním španělským charakterem vzhledem k přítomnosti odrůdy tempranillo. Cabernet sauvignon přispívá k posílení celkové struktury vína. Velmi dobré víno plné odstínů, které vhodně kombinuje tělnatost s delikátností. SERVÍROVÁNÍ Ve víně lze nalézt sedimenty. Tento úkaz je zcela přírodní a zaručuje, že víno nebylo podrobeno žádnému chemickému a ni fyzickému procesu. Při vhodné manipulaci s lahví, sediment zůstává na dně a neovlivní degustaci vína. Doporučujeme podávat mezi 16-18 ºC. ENATE Crianza je vhodné s uzeným, masovými pokrmy, tapas a sýry. OCENĚNÍ : Sklizen 1997: Bronz. Concurso Internacional Wine Challenge 2000 Sklizen 1998: Bronz. Premios Zarcillo 2001. Bronz. Internacional Wine Challenge 2001 Sklizen 1999: 88 bodů v "The Wine Advocate", por Robert M. Parker. Zlato. International Wine Challenge Vietnam 2003. Sklizen 2000 Bronz. Estonian Wine Challenge 2004 Sklizen 2002 Zlato. I Concurso Int. “Tempranillos al Mundo”.