ENATE CHARDONNAY BARRICA 2004 Zobrazit větší

ENATE CHARDONNAY BARRICA 2004

Nový produkt

Komplexní a bohaté aroma ve kterém základ pečeného chleba a lískových oříšků splývá s tóny tropického ovoce (grapefruit a ananas) a kouřovým nádechem získaným zráním v barikovém sudu. Na patře je hutné a krémové s postupně se rozvíjející chutí , svěže nakyslé s vyváženým a mimořádně dlouhým dozněním.

Více informací

20 ks

677,00 Kč s DPH

Více informací

ENATE CHARDONNAY BARRICA 2004

Originální výtvarný návrh viněty pro ENATE vytvořil Antonio Saura ODRŮDA HROZNŮ

100% Chardonnay. VINIFIKACE

Zdravé a v optimálním stupni zralosti ručně sesbírané hrozny v období ke konci srpna jsou zbaveny stopek a vloženy do pneumatického lisu pomocí kterého se jemným a mírným lisováním získá vinný mošt. Následuje statické odkalování při teplotě 8 ºC. Čistý mošt je nalit do nových barikových sudů z francouzského dubu, ve kterém probíhá alkoholové a jablečnomléčné (malolaktické) kvašení. Šest měsíců je zraje víno v barikových sudech, kde jsou po celou dobu zrání ponechány vypotřebované a odumřelé kvasinky-kvasničné kaly a jednou za čtrnáct dní se provádí batonáž. Po ukončení procesu zrání následuje čiření bentonitem a zchlazení na teplotu –5 ºC, aby se vyloučil přebytečný vinný kámen. LAHVOVÁNÍ

Květen 2005. DEGUSTACE

Komplexní a bohaté aroma ve kterém základ pečeného chleba a lískových oříšků splývá s tóny tropického ovoce (grapefruit a ananas) a kouřovým nádechem získaným zráním v barikovém sudu. Na patře je hutné a krémové s postupně se rozvíjející chutí , svěže nakyslé s vyváženým a  mimořádně dlouhým dozněním. NÁZOR VÝROBCE

Zástupce standardní kvality našich sklepů, jehož hlavní předností je vyváženost vůní a chutí ovoce a dubu. Je důkazem toho, jak důležité je dokonalé provedení procesu zrání vína v barikových sudech a operace s kvasničnými kaly. Toto víno vždy patří do výběru nejlepších španělských vín. SERVÍROVÁNÍ

Ochutnávka při teplotě mezi 10 a 12 ºC.Víno ENATE Chardonnay, které zrálo v barikových sudech se skvěle hodí k tučným rybám, bílému masu, uzeninám a sýrům s výraznou chutí. OCENĚNÍ Sklizeň 2000. Oceněno v průvodci španělských vín Guía Peñín 2003 90 body. Bronz. Internacional Wine & Spirit Compettition. Londres Sklizeň 2001. Zlato. Soutěž Mundus Vini. Německo 2004 Trofeo Excellenc « Les Citadelles du Vin ». Bordeaux Sklizeň 2002. Bronz. Internacional Challenge du Vin 2004 Zlato. Soutěž Mundus Vini. Německo 2004 Zlato. Světová soutěž v Bruselu 2005 Sklizeň 2003 Stříbro. Světová soutěž v Bruselu 2006